In maart heeft ons bedrijf een teambuilding met 2PK’s bij wow-routes georganiseerd. De bedoeling was om de collega’s wat beter te leren kennen op een leuke manier en in een informele sfeer. Toen we hoorden dat er een event met 2PK’tjes (ook wel 2CV’s of “geitjes” genoemd) op het programma stond, waren we erg benieuwd naar hoe dit zou aflopen. De meesten onder ons hadden namelijk nog nooit met zo’n geitje gereden. Ik weet dat mijn oma vroeger zo’n autootje had en dat het in de jaren ’60 zeer populair was, maar bij wow-routes kun je blijkbaar vandaag nog steeds 2CV’s huren, en dit in alle mogelijke kleuren!

Het verhuurpunt brengt je terug naar de jaren ’60

 

ontbijt teambuilding

 

 

 

 

Bij aankomst in het wow-routes verhuurpunt in Holsbeek, in de omgeving van Leuven, wacht er een smakelijk ontbijt op ons met koffiekoeken en verse broodjes, beleg, fruit en andere lekkere streekproducten. Het verhuurpunt is ingericht in retrostijl met een oude Citroëngarage en een echte ‘koffiegeit’, waardoor we helemaal in de sfeer van de sixties geraken.

 

Ontbijt met uitzicht op de velden en de 2pk’s

ontbijt in verhuurpunt 2PK

We genieten buiten in de zon van ons ontbijt met uitzicht op enkele schapen die in de nabijgelegen grasvelden staan te grazen, terwijl onze ‘geitjes’ geduldig op ons staan te wachten . Nadat onze maag gevuld is, verzamelen we in de vergaderzaal voor een welkomstspeech en presentatie door onze directeur. De vergaderzaal beschikt over een beamer en biedt genoeg plaats voor de hele groep (ca. 30 personen).

 

We vertrekken op teambuilding met 2PK’s

 

knuffel met blauwe 2cvVervolgens is het de beurt aan wow-routes om uitleg te geven over de 2pk’s en de tour die we gaan volgen. We splitsen ons op in groepjes van vier personen en elk groepje mag een autootje kiezen. Wij gaan op tocht met de charmante blauwe geit, waar mijn collega onmiddellijk een crush op had. In de 2cv’s is er niet al te veel plaats dus we moeten gezellig dicht bij elkaar zitten. We zetten het dak open zodat we lekker kunnen uitwaaien en wat van de voorjaarszon kunnen genieten.

Nu zijn we we helemaal klaar voor het avontuur!

 

Op pad met een roadbook en foto-opdrachten

teambuildingactiviteit opdracht

Wanneer we de wagen starten is het even spannend: er zijn maar vier versnellingen en deze moeten op het dashboard bediend worden, dus helemaal anders dan dat we gewend zijn. We vertrekken dan ook al schokkend en houden even onze adem in maar gelukkig heeft onze chauffeur de techniek al snel onder de knie. Ik heb de eer om co-piloot te zijn en doe mijn uiterste best om, aan de hand van de roadbook die we hebben meegekregen, de juiste weg aan te duiden. Onderweg moeten we enkele rebussen oplossen en verschillende foto opdrachten uitvoeren, wat zorgt voor de nodige hilariteit!

 

De legende van brasserie ‘het Bed van Napoleon’

 

bed van Napoleon

Maar er zijn ook enkele rustplaatsen voorzien waar we de andere groepen tegenkomen en onze ervaringen kunnen uitwisselen. Zo stoppen we aan het ‘Bed van Napoleon’, een gezellige authentieke brasserie, helemaal ingericht in de stijl van de 19e eeuw en, zoals de naam doet vermoeden, met een bed, waarin ooit niemand minder dan Napoleon himself zou hebben geslapen. Volgens de legende deed hij dit niet alleen, maar samen met de dochter van de cafébaas, waarop hij zijn oog zou hebben laten vallen. Benieuwd of er hier in het dorp ergens nog een kleine Napoleon zou kunnen lopen…

 

 Rondleiding op wijndomein Danouise en winetasting

 

wijngaard Danouisewijn proeven bij danouisebezoek wijndomein 2cv

 

De volgende halte op onze route tijdens deze teambuilding met 2PK’s is de wijngaard van Danouise. De vriendelijke wijnboer geeft ons een rondleiding op zijn domein en laat ons een glaasje van zijn lekkere zelfgemaakte wijn proeven. Aangezien het nog maar maart is, zien de wijnstokken er nog kaal uit maar ik zou hier in de zomer zeker nog wel eens willen terugkomen!

 

Het Kasteel van Horst of ‘het kasteel van de Rode Ridder’

 

Kasteel van Horst

Kasteel van Horst

Een laatste stopplaats is het Kasteel van Horst, dat ook wel bekend staat als ‘het kasteel van de Rode Ridder’. We mogen van het ‘horstbier’ proeven, het regionale bier dat hier gebrouwen wordt, maar niet vooraleer we een raadsel over een mysterieuze ridder hebben opgelost. Het is geen gemakkelijke opdracht maar uiteindelijk slagen we er toch in en we laten onze smaakpapillen verwennen door het lekkere horstbier.

Tenslotte zetten we terug koers naar het wow-routes verhuurpunt , waar de winnaar van deze spannende en verrassende teambuilding bekend gemaakt zal worden.

 

De wow-factor was zeker aanwezig!

Na afloop horen we dat we niet gewonnen zijn maar we hebben, net als alle andere groepen, erg veel plezier beleefd tijdens de teambuilding met 2PK’s. Het rijden met de 2cv’s is op zich al een echte beleving en de activiteiten tussendoor zorgen voor een leuke afwisseling. Ook hebben we enorm genoten van het uitzicht in deze verrassend mooie streek. De wow-factor was zeker aanwezig!