Ook in de herfst is het prachtig vertoeven in het Hageland! De Brusselse bloggers Jonathan & Audrey trokken er in de herfstvakantie op uit om de wijnstreek te verkennen. En wat is er hiervoor beter geschikt dan een nostalgische wow-routes 2PK?! Vandaag is rood… de kleur van de natuur, de 2PK-oldtimer en natuurlijk ook van de wijn en de liefde!

 De uitgestippelde gps-route voert hen langs kronkelige, rustige paden. Ze rijden langs velden en authentieke plekjes. Soms loopt de route ook door een bos.

De Brusselse Jonathan en Audrey krijgen een franstalige audiogids mee, die hun over de geschiedenis van de streek vertelt. Afgewisseld met wat sappige en soms mysterieuze volkslegendes, o.a. over het Spook van Horst en een behekste priester. Met Halloween vlak voor de deur komen ze helemaal in de juiste sfeer!

Aan de rand van het bos is het tijd voor een pipi- en drankpauze in de gezellige brasserie “Het bed van Napoleon”. Of Napoleon hier ook echt geweest is, laten we aan jullie verbeelding over… Zeker is wel dat je hier in een uniek kader kunt genieten van een “aperitief van ‘t Bed”, een tapa,  of één van “Napoleons favorieten”. Bij mooi weer word dit geserveerd op hun idyllisch tuinterras, bij koud weer binnen aan de open haard.

 

De gps-route laat hen verder nog kennismaken met enkele interessante highlights uit de omgeving. Jonathan en Audrey delen een passie voor wijn dus mag een stop aan het Wezemaals wijncentrum en de wijngaard van Liemau zeker niet ontbreken! Je kunt hun volledige relaas nalezen op hun franstalige blog.

Wil jij ook een 2PK of een ander voertuig huren om het mooie Hageland te ontdekken? Neem dan een kijkje op wow-routes.com.